Dragii mei, daca vreti sa preparati ceva rapid si gustos va recomand acest desert.
Ca sa nu mai spun ca arata si foarte bine ;)
Sursa de inspiratie: blog-ul Monicai Cismas.
Ce ne trebuie pentru jeleul de piersici:
- 250 gr. piersici din compot (aproximativ 4-5 jumatati mari);
- 4 linguri sirop (din compot);
- 3 gr. gelatina;
- putin zahar pudra - daca va place mai dulce (eu nu am pus)
Ce ne trebuie pentru crema alba:
- 250 gr. frisca lichida;
- 2 linguri de lapte;
- 50 gr. zahar;
- 4 gr. gelatina;
- 1 esenta vanilie Dr. Oetker;
Pentru decor:
- ce va place (eu am pus o bucatica generoasa de napolitana crocanta cu alune si ciocolata)
Cum preparam jeleul:
Mixam jumatatile de piersici scurse de zeama pana obtinem o pasta nu foarte fina.
Punem la hidratat gelatina in cele 4 linguri de sirop si lasam 10 minute.
Topim gelatina avand grija sa nu ajunga la punctul de fierbere si o amestecam cu pasta de piersici.
Cum preparam crema:
Punem gelatina la hidratat in putina apa.
Incalzim intr-un vas frisca lichida, zaharul, laptele si esenta de vanilie. Amestecam pana ce se topeste zaharul, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se topeste.
Cum montam preparatul:
Fixam un pahar astfel incat sa stea inclinat. Punem jeleul de piersici astfel incat sa nu curga din pahar. Lasam la frigider minim o ora (verificam din cand in cand sa vedem daca s-a inchegat). Turnam in spatiul ramas liber creama si punem la frigider pana se intareste.
Eu am incercat sa asez pe peretele paharului, in interior, inainte de a turna crema alba, o inimioara decupata dintr-o felie de piersica insa, dupa cum se vede si din imagine, nu prea mi-a iesit. Poate voua va reuseste ;)
Din cantitatile mentionate obtineti 2 portii.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu