joi, 11 aprilie 2013

Chiftele uriase cu cartofi spiralati


Nici nu stiam cum sa le numesc corect pe aceste chiftele. Este, mai pe larg explicat, un amestec de carne modelat si copt pe gratar care se pune de cele mai multe ori intr-o chifla taiata pe jumatate pe langa cascaval, maioneza, salata etc.
 Eu le-am servit cu cartofi prajiti, salata si lipie ;) A fost delcios!!! 

Ne trebuie:

- 1 kg pulpa de porc tocata
- 2 cepe potrivite date prin razatoare cu gauri mici
- 2 oua
- 4-5 catei de usturoi presati
- 4-5 linguri rase cu pesmet
sare;
piper;
cimbru

Cum preparam:

In carnea tocata, adugam ceapa rasa, ouale, cateii de usturoi pisati, pesmetul si condimentele. Amestecam bine, astfel incat condimentele sa patrunda bine in carne.
Lasam la frigider aproximativ 30 minute ca sa se aromatizeze carnea.
Modelam chiftelele, nu prea groase, - riscam sa nu se faca bine in mijloc - si le dam la frigider pentu 1-2 ore.
Le scoatem de la frigider, ungem gratarul cu putina slanina - ca sa nu riscam sa se lipeasca carnea - si asezam chiftelutele. Sunt gata cand sunt rumene pe ambele parti.
Le-am servit alaturi de cartofi taiati cu ajutorul unei forme cu onduleuri, apoi prajiti in baie de ulei.

Am pus si o salatica gustoasa alaturi facuta din salata verde, ridichi, rosii, ceapa verde si boabe de porumb din conserva.

Din cantitatile mentionate obtineti 12-13 chiftele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu