luni, 4 martie 2013

Sos bechamel


Acest sos l-am folosit la "Perisoare de pui cu sos bechamel", dar il puteti folosi la garnituri cu legume sau sufleuri.
La acel preparat am adaugat in plus fata de ceea ce veti gasi in reteta de mai jos, putin usturoi pisat. 


Ne trebuie: 

- 600 ml. lapte;
- 50 gr. unt;
- 50 gr. faina;
- 1/2 ceapa;
- 6 cuisoare;
- 4 frunze dafin;
- sare
- piper

Cum preparam:

In jumatatea de ceapa spalta si curatata, impingem cuisoarele si foile de dafin (cu ajutorul unui cutitas facem mici crestaturi in ceapa si bagam foile de dafin)
Intr-o cratita mica punem laptele si adaugam ceapa impanata. Punem la foc moderat si lasam pana aproape sa inceapa sa fiarba. NU lasam sa fiarba!
Oprim focul si lasam 5 minute sa infuzeze, apoi aruncam ceapa.

In alta cratita cu fundul gros (ca sa nu ardem preparatul) topim untul si cand acesta s-a topit complet, adaugam faina si amestecam 5 minute cu un tel, astfel incat sa nu se arda faina!
In acest moment adaugam treptat laptele, amestecand cu telul. Sosul este gata cand are consistenta unei smantani fluide. Se ia ed pe foc, se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Putem face un test, punand putin sos pe dosul unei linguri si trecand cu degetul pe mijlocul ei. Daca sosul nu curge peste dunga facuta de deget inseamna ca este bun.

Din cantitatile mentionate obtineti aproximativ 500-600 ml. sos.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu