vineri, 25 noiembrie 2011

Tort cu piersici si ananas, fara blat

Acest tort l-am facut de ziua mea, anul trecut. Este extrem de usor de facut si foarte racoritor. Nu necesita folosirea cuptorului.
Ne trebuie:

- 6 plicuri gelatina (10 gr * 6 plicuri)
- apa pentru preparat gelatina
- 4 linguri zahar tos
- 2 oua 
- 1 cutie compot ananas bucati
- 1 cutie compot piersici jumatati
- 150 gr stafide
- 50 ml visinata

 pentru frisca

- 1l frisca lichida
- 2 cani zahar tos
- 1 lingura smantana grasa

pentru ornare
- frisca colorata, frisca alba, floricele din pasta de zahar (eu le-am facut singura) sau cumparate din comert


Cum preparam

Pui gelatina la hidratat in cantitatea de apa specificata pe plicul de gelatina. Amesteci apoi gelatina hidratata cu cele 4 linguri de zahar,cele 2 oua si pui pe foc mic, amestecand incontinuu, pana se dizolva zaharul dar fara sa ajunga la fierbere pentru ca "se taie" gelatina. Lasi la racit.
Pana se raceste gelatina, bati cu ajutorul mixerului frisca lichida impreuna cu cele 2 cani de zahar si cu 1 lingura de smantana.
Pui stafidele la hidratat in cei 50 ml visinata si le lasi cam 30 minute.
Scoti din compot bucatile de ananas si le pui la scurs intr-o sita.
Scoti si jumatatile de piersici si le pui si pe ele la scurs intr-o sita.
Cand gelatina s-a racit, o amesteci cu frisca batuta (nu uita sa opresti cam 1 cana de frisca pentru ornat), cu stafidele scurse de visinata si bucatile de ananas.
Pregatesti o forma detasabila de tort (eu am folosit o forma patrata si o forma inimioara), asezi in aceasta forma folie alimentara pe fund si pe pereti, torni 1/2 din compozitia obtinuta si dai la rece pentru 15 minute. Dupa ce s-a inchegat putin, o scoti de la frigider si asezi jumatatile de piersici din loc in loc cu scobitura in sus. Acoperi cu restul de compozitie, nivelezi si dai la rece pana a doua zi.
Il rastorni cu grija pe platou, imbraci tortul in frisca alba, apoi faci modele dupa bunul plac din frisca colorata (frisca alba amestecata cu putin colorant alimentar). Poti orna chiar si cu fructe sau floricele.

Din cantitatile mentionate, obtinem aproximativ 12-15 portii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu